zeilclub de morra

DE ZEILCLUB

Woensdagavond trainingsavond

Wat is het doel van de zeilclub?

Het doel van de zeilclub is (wedstrijd) zeilen voor een zo breed mogelijk publiek bereikbaar maken, door met elkaar kennis en ervaring te delen in een ontspannen, maar sportieve omgeving. Iedere woensdagavond gaan we klokslag 19u het water op. Het zeilcafé is vanaf 18.30u geopend voor een bakje koffie en een korte briefing van het programma van die avond.

Moet ik kunnen wedstrijdzeilen om deel te kunnen nemen?

Hier kunnen we kort op antwoorden. Nee. Door de laagdrempeligheid is het toegankelijk voor iedereen die het leuk lijkt een beter zeiler te worden. Naast minder ervaren deelnemers zijn er voldoende ervaren deelnemers die hun kennis graag willen delen. We streven er naar om iedere week zo veel mogelijk officiële starts te maken op korte wisselende wedstrijdbanen. Hier kan je er voor kiezen om actief mee te varen als bijvoorbeeld fokkenist. Maar hoe leuk is het om ook wedstrijdgericht te leren sturen inclusief alle bijbehorende regels tijdens de start, op het water en bij boeirondingen? Ooit al eens gevaren met een spinaker? Ook dat wordt regelmatig getraind.

Wat voor boten varen we in?

Als basis varen we in een Tirion 21 one design. Een lekker sportieve maar makkelijk te handelen wedstrijdboot. De boot is geschikt voor zo wel binnenwater maar ook voor het IJsselmeer en de Waddenzee is het een prima toer-/wedstrijdboot. Lees hier meer over de Tirion 21 one design.

Hoe kan ik meedoen en wat zijn de kosten?

Heel simpel. Kom op woensdagavond naar zeilschool de Morra te Hemelum en meld je aan in het zeilcafé. De eerste avond mag je als introducé meezeilen voor het bedrag van €7,50. Mocht je daarna enthousiast zijn geworden en lid willen worden van de zeilclub, dan bedragen de éénmalige kosten €35,- en per trainingsavond €7,50. De consumpties voor en na de tijd kunnen worden afgerekend aan de bar. Zodra je lid bent geworden zal je ook één a twee keer achter de bar moeten assisteren en na verloop van tijd ook bij het uitleggen van de boeien voor de wedstrijdbaan.

Vragen?

We kunnen ons voorstellen dat je wellicht toch nog vragen hebt. Schiet dan één van de bestuursleden aan of vraag het één van de leden. Bellen kan ook. Neem dan contact op met zeilschool de Morra (0514 581 666) of mail ons. Wij helpen je graag verder.

Tot snel

Remco van Hettema