De tirion

DE TIRION 21 "ONE DESIGN"

De Tirion 21 'One Design'

De Tirion One Design is goed handelbaar, snel, wendbaar en vooral stabiel doordat ze een vaste kiel heeft. Hierdoor is deze kajuitzeilboot uitermate geschikt voor zowel beginnende zeilers als ervaren watersporters, toeristen en wedstrijdzeilers.

De kuip is ruim en hoog en beschikt over voldoende zitruimte voor 4 personen. Doordat de Tirion sportief zeilen combineert met het comfort van een kleine kajuitboot, is ze uitermate geschikt voor plezier met het hele gezin. Kleine kinderen kunnen veilig aan boord door de aanwezigheid van de kleine kajuit en hoge kuiprand.

De kajuit biedt standaard slaapaccommodatie voor 2 personen, maar door middel van een dektent is dit uit te breiden naar 4 personen. Dit alles maakt dat de Tirion One Design ook erg geschikt is om meerdaagse toertochten te houden.

Het Ontwerp
Adriaan van Vollenhoven, de bekende wedstrijdzeiler, was in het begin van de jaren negentig op zoek naar een behendige, betaalbare zeilboot. Hij zocht een sportief model met het comfort van een kajuitboot. Samen met Jac.(Koos) de Ridder besloot hij zelf deze wens te realiseren en De Tirion 'One Design' was geboren.

De 21-voets kajuitzeiljacht heeft een vaste kiel, een vloeiend onderwaterschip en overtreft haar rekenkundige maximale snelheid elke keer weer, wanneer de boot bij windkracht vier in planée wegschiet.